ORKESTRA

ORKESTRA

  orkestra orkestra.com.tr
  Sohbet   İndirme Merkezi

Kalite Kontrol Setlerinin Tanımlı Ürün ile İşlemlerde Kullanımı

Şekil 18

 

Bir satınalma faturası oluşturuyoruz. Oluşturduğumuz faturada 100 adet ilgili cıvatadan mevcuttur. Faturayı direkt kaydetmeye çalıştığımızda bize [ Şekil 19 ]daki  uyarıyı verecektir.

Şekil 19

İşlemlerde “zorunlu” seçtiğimiz için kalite kontrol yapılmadan bu ürünün girişi yapılamamaktadır.

Yaptığımız kalite kontrol değerlerini girmek için satırdayken F9 tuşuna basıyoruz.

 

Şekil 20

[ Şekil 20 ] de görüldüğü işlem adımlarını uyguluyoruz. Fatura satırında F9a bastıktan sonra açılan satır detay bilgileri alanında Kalite Kontrol sekmesini seçiyoruz ve Yeni butonuna tıklıyoruz. Açılan pencerede ise oluşturmuş olduğumuz Kalite kontrol setini seçiyoruz. Seçtikten sonra tamam tuşuna basarak kapatıyoruz.

Şekil 21

[ Şekil 21 ]  de, Yapmış olduğumuz ölçüm değerlerini girebileceğimiz “Kalite Kontrol Değerlendirmesi” Ekranı karşımıza geliyor.

Bu ekranda ölçüm sütununda bulunan 10 ve 2 sayısı, hesaplanmış ve gerekli olan ölçüm sayısıdır. Dişsiz kısım kriteri için her 10 üründe bir kontrol yazmışken, Galvaniz durumu için her 50 üründe bir kontrol yapılsın şeklinde seçim yapmıştık. Fatura üzerinde 100 adet ürün seçildiği için dişsiz kısım kontrolü için 10 adet ölçüm ve bu cıvataların galvaniz durum kontrolü için 2 adet ölçüm yeterli olacaktır.

Şekil 22

[ Şekil 22 ]de yaptığımız ölçüm değerlerinin girildiğini görüyoruz. Ekranın alt kısmında girilen / beklenen alanında 10 adet ölçüm beklendiğini ve tamamının girildiğini görmekteyiz.

Normal [Limit] bölümünde 12 değeri bizim istediğimiz normal olan değerken 11,3 değeri kabul edilebilecek en alt değer ve 12,7 kabul edilebilecek en üst değerdir.

Girdiğimiz bu değerlerin belirtmiş olduğumuz kriterlere uygun olup olmaması durumuna göre Orkestra bize Limit altı, Limit üstü veya geçerli olarak bilgilendirme yapmaktadır.

Şekil 23

Aynı şekilde Galvaniz Durumu için 2 adet ölçüm yapıyoruz. Buradan gelen değerlerin aritmetik ortalaması ile sağ alt kısımda 65 değerini görüyoruz. Bizim belirlemiş olduğumuz baraj değeri 60tı barajın üzerinde kaldığı için geçerli sayılıyor. Ekranı kaydedip kapatıyoruz.

Şekil 24

Fatura satırındaki F9a bastığımızda gelen satır detayları altındaki Kalite Kontrol ekranını kontrol ettiğimizde, Kalite durumunun uygun olduğunu görmekteyiz. Kalite durumu uygun olduğu için şu anda faturamızı bir uyarıyla karşılaşmadan kaydedebileceğiz.

Aynı işlemi üretimden giriş, malzeme transferi, Satış vb gibi işlemlerde de kullanabiliriz. Seçilen ürünün tüm firmaya giriş ve tüm firmadan çıkış işlemlerinde kalite kontrole tabii olmasını bu şekilde sağlayabiliriz.

 

 

Kalite Kontrol Setlerinin kurulumdan kullanıma kadar tüm adımlarını tek parça halinde görmek isterseniz tıklayınız