ORKESTRA

ORKESTRA

  orkestra orkestra.com.tr
  Sohbet   İndirme Merkezi

E-Fatura Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

E-Fatura Hakkında Merak Ettikleriniz
 

12- Orkestra E-Fatura Portal Yöntemi İle Gib Portali Arasındaki Farklar Nelerdir?


Orkestra e-fatura portal çözümü en uygun fiyatlı Orkestra e-fatura çözümüdür.
GİB Portal Uygulaması Ücretsizdir.

Orkestra e-fatura portal çözümü faturalarınızı ticari sisteminizden otomatik olarak alır ve sisteme yükler. Bu sayede hem hızlı hem de hatasız işlem yapılır.
GİB Portali üzerinden tüm e-faturalarınızı manuel oluşturmanız gerekmektedir.

Orkestra e-fatura portal çözümü tüm gelen ve giden e-Faturaları otomatik olarak arşivler. Bu sayede kullanıcının e-fatura arşivlemesi konusunda hata yapması engellenir. (GİB portal üzerinden oluşturulan faturalar dahil)
İstenmesi durumunda yedeklerin uzak bir bilgisayara otomatik gönderilmesi sağlanabilir. Ayrıca Orkestra e-fatura portal çözümünde istediğiniz tarih aralığındaki faturaları yedekleme veya ibraz amaçlı kayıt edebilirsiniz.
GİB Portalinde ise, ancak son 6 aylık faturalarınız GİB'in sunucularında tutulur. GİB portalinden 6 ayı geçmiş e-faturalarınız silinir. Geçmiş dönemlere ait faturaların yedeklemesi tamamen firmanın sorumluluğundadır. 

Orkestra e-fatura portal çözümünde Cari hesaplar toplu olarak e-fatura kullanıcısı olarak işaretlenir. Tüm e-fatura kullanıcıları listesi GİB tarafından indirilerek internete ihtiyaç duymadan kullanılabilir.

Orkestra e-fatura portal çözümü sayesinde faturalarınızı toplu olarak PDF formatında kayıt edebilir / yazdırabilirsiniz. Yazdırdığınız faturaları takip edebilir, böylece aynı faturayı birden fazla kez yazdırmamış olursunuz. Özellikle ay sonu alınan toplu baskılar için size hız kazandırır.
GİB portalinde ise her bir faturayı tek tek açtıktan sonra yazdırabilirsiniz. Bu da kullanıcılar açısından zaman kaybına sebep olmaktadır.

Orkestra e-fatura portal çözümünde size özel uyarlamalar yapabilirsiniz. Firma bazında fatura tasarımları tanımlanabilir. Ürün stok kodu eşleştirmeleri sayesinde müşterilerinizin stok kodları ile ürün gönderebilirsiniz.
GİB portalinde ise sadece GİB'in varsayılan tasarımını kullanabilir, özel bir fatura tasarımı kullanmazsınız.

Orkestra e-fatura portal çözümünde gelen e-faturaları ticari sisteminize otomatik olarak kayıt edebilirsiniz. Bu sayede hem insan kaynaklı yanlışlıkların önüne geçilir hem de zaman kazanılır.
GİB portalinde ise gelen faturalarınızı manuel olarak ticari yazılımınıza kayıt etmek durumunda kalırsınız.