ORKESTRA

ORKESTRA

  orkestra orkestra.com.tr
  Sohbet   İndirme Merkezi

Talep Birleştirme



Talep Birleştirme





Birden fazla talep fişini tek bir talep fişi haline getirmek için bu özelliğimizi kullanabilirsiniz. Şirket bünyesinde bulunan farklı birimlerin çeşitli ihtiyaçlarını Satınalma birimine ilettikleri talep fişleri içerisinde farklı birimden gelse bile aynı malzemelerden oluşan fişler oluşabilir. Bu tarz durumlarda sistem sizin seçimlerinize göre hareket etmektedir. 

Şekil 1

[ Şekil 1 ] 4 farklı birimden farklı miktarlarda ancak aynı ürünlerden barındıran Talep fişimiz bulunuyor. 

Şekil 2

[ Şekil 2 ] de bu taleplerin içerisinde bulunan malzemeler görüntülenmektedir. 

1. fişte 

Bardak: 20 adet

2. fişte

Tabak:30 adet

3. fişte

Bardak:10 adet

tabak:20 adet

Çatal:30 adet

4. fişte

Çatal:40 adet

Malzemeler bulunuyor. Eğer bu talepleri direk bu şekilde siparişe aktarırsak aynı ürünler için farklı farklı sipariş kayıtlarımız oluşacaktır ve takipi zorlaşacaktır. Buna karşılık bu fişleri tek bir fiş haline getirirsek hem takibi kolaylaşacaktır hemde aynı ürünler için farklı siparişler oluşturmak durumunda kalmayacağız. 

 

Şekil 3

Talep fişleri Listesi ekranında birleştirmek istediğimiz fişleri seçiyoruz ve [ Şekil 3 ] de görüldüğü gibi üst kısımdan Dişli simgesine tıklıyoruz. açılan menüde Seçilen Fişleri Birleştir seçeneğine tıklıyoruz. 

Şekil 4

Birleştime seçeneğini seçtikten sonra karşımıza [ Şekil 4 ]de görüntülenen Birleştirme Seçenekleri ekranı geliyor. Bu ekranda, seçmiş olduğumuz fişleri birleştirirken birleştirme işleminin nasıl yapılmasını istediğimizi seçeceğiz. 

Birim Kontrolü 

Sekmesi altında Aynı Birime Ekle, İlk Satıra Ekle, Son Satıra Ekle, Yeni Satır Olarak Ekle seçenkleri mevcuttur.

   Aynı birime ekle : Hedef fişte bulunan birimi, kaynak ile aynı olmasını bekler. Eğer birimler aynı ise kaynaktaki birimi hedefteki birime ekler.

   İlk Satıra ekle : Hedef fiş ve eklenecek olan fiş içerisinde birden fazla malzeme olduğu durumda;


Ör: Eklenecek malzeme kalem ise, hedef fiş içerisindeki yukarıdan başlayarak satırları kontrol eder ve ilk gördüğü “Kalem” malzemesinin bulunduğu satıra eklemeyi gerçekleştirir.

   Son  Satıra  ekle : Hedef fiş ve eklenecek olan fiş içerisinde birden fazla malzeme olduğu durumda;


Ör: Eklenecek malzeme kalem ise, hedef fiş içerisindeki yukarıdan başlayarak satırları kontrol eder ve son gördüğü “Kalem” malzemesinin bulunduğu satıra eklemeyi gerçekleştirir.

    Yeni Satır  olarak ekle : Hedef fiş ve eklenecek olan fiş içerisindeki malzemelerin aynı malzeme olması ve/veya aynı birime sahip olması aranmaksızın her bir satırı ayrı ayrı olarak yeni oluşturulan fişe ekler.

Aynı malzeme için oluşturulmuş Talep fişlerinde malzemenin farklı birimleri mevcut ise, kaynak seçilen talep fişindeki birim hedefteki birime dönüşür. Hedef seçilen talep fişindeki birim baz alınır.

Not:Kaynak, birleştirme işlemi sonrasında silinecek olan Talep fişidir. Hedef, birleştirme işlemi sonrasında, silinen fişlerin eklenip kalacak olan fiştir.

Bağlantıları

Birim kontrolünün sağ tarafında bulunan bağlantıları açılır menüsü, fiş içerisindeki satırlarda "F9" tuşuna basılarak erişilen menülerde, Talep Atama Satırları sekmesi içerisinde fişe bağlı olan "Sipariş satırı, ambar transfer satırı vb." gibi bağlantı bilgilerinin yeni fişe eklenecek olan satırda "F9" sekmesine eklenip eklenmeyeceğini seçmemize yarar. 

Not: Gözardı et seçeneğini seçersek bu bilgiler bişe eklenmez.

Satır Durumu

Birleştirme işlemi yapmak istediğimiz fişlerden bir ya da bir kaçı önceden satın alınmış ve/veya kapatılmış olabilir. Yeni eklenecek olan fiş ve hedef fişin kapalı/açık olup olmadığını, birbirine uyuşup uyuşmadığını sorgular.

Not: Gözardı et seçeneği seçilirse, bu sorgu yapılmaz.